måndag 30 oktober 2017

Den magiska dörren

Sitter och läser i Josef Sahlins material "Den magiska dörren". Blir jättetaggad inför klassens kommande Visol-projekt. 😊
Jag arbetar i åk 2 och klassläraren som jag samarbetar med har arbetat med Visol i klassen sedan åk 1. Det är nu dags att snäppa upp arbetet ett hack och att då ta sig an Josefs idé känns mycket spännande.
Jag ser det som en möjlighet för eleverna att utmanas i sitt skrivande. Det är som Josef skriver, inte så lätt att hitta på en egen berättelse med röd tråd och spännande innehåll. Att ge eleverna stödet av en tydlig struktur och vad olika kapitel ska innehålla tror jag ger dem ramar men ändå frihet inom dessa ramarna. Det som kan bli den största utmaningen om jag jämför med elevernas tidigare arbeten, är att komma överens om innehållet.
De tidigare arbetena inom Visol har mest handlat om faktiska händelser som ska återberättas. Då är det inte så mycket utrymme för egna fantasier. I detta arbete är det verkligen den egna fantasin som ska arbeta och det blir säkerligen både spännande och utmanande.
Fördelen med att arbeta med dator/lärplatta är att det är enkelt att redigera och ändra i texten och fokuset kan ligga på innehållet istället för tekniken att forma bokstäver. Kraften kan då stället läggas på den röda tråden och att komma överens i samarbetet.
Ser fram emot fortsättningen!
/Frida Davidsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar