måndag 30 oktober 2017

Visol på Fritids

Jag jobbar som fritidspedagog i en etta på Vibackeskolan som dagligen jobbar med Visol. Jag har vid ett antal tillfällen kunnat tagit del av detta arbete, just när barnen parskriver på Ipad. Jättespännande och roligt arbetssätt, som lockar till skrivning och läsning, intressanta lärande samtal och samarbete! Barnens läsläxa är utgångspunkten för veckans visol-arbete, där även bilden ingår. Finmotorisk träning och bild-delen är oftast mina uppgifter (gällande Visol), men framöver när jag känner mig mer kunnig i detta så finns Ipads att tillgå vid mina halvklasstimmar också.

Som fritidspedagog funderar jag på hur vi kan nyttja Visol på fritids. Min tanke är att låta barnen få hjälpa mig med månadsbrevet som vi skickar ut i slutet av varje månad. Blanda min text med barnens, låta deras ord få beskriva vad vi upplevt tillsammans, berätta om våra regler eller om hur en em på fritids ser ut. Funkar detta så blir nog nästa steg ett insta-konto och/eller kanske en fritidstidning.
//Annelie Dimeus

1 kommentar:

  1. Det låter jätteintressant med en fritidstidning, tänk så mycket man skulle kunna göra i ett sånt arbete. Vore roligt om det blir av och då vill jag gärna få läsa:)

    SvaraRadera