måndag 15 januari 2018

Motorikövningar


På min skola har vi ännu inga datorer eller Ipads så jag funderade kring hur jag skulle kunna göra övningar utan detta. I litteraturen fick jag idén att istället träna på motorikövningar som befrämjar barns motorik och är viktigt för deras skrivutveckling.
I min klass, som är en årskurs etta, har vi gjort flera olika motoriska övningar. 
Vi har bland annat i samband med hösttema målat och klippt ut vackra mandalas, som stärker koncentrationsförmågan och tränar upp öga-hand-koordination och perception. Det är en rolig övning och tränar samtidigt elevens finmotorik. I matematik har de bland annat fått plocka upp bönor med en pincett och lagt i högar med udda och jämna tal, sorterat antal mm.
Vi brukar ofta ta en bensträckare och göra rörelsesånger men istället för det har vi vid några tillfällen gjort motoriska övningar en stund (10 minuter). Bland annat har de fått öva handmotorik genom att knyta handen och sträcka ut ett finger i taget långsamt, finger/tumme – växling där en fingertopp i taget sätts mot tumspetsen så att den blir som en rund ring, samt övat tummens rotationsrörelse.

/Anna SundvikInga kommentarer:

Skicka en kommentar